• Academia Olimpica Romana

Stiri

16 octombrie 2019 Editia 2019 a Programului national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic

Traditia intalnirii anuale a conducatorilor celor 48 de filiale ale Academiei Olimpice Romane (AOR) din intreaga tara cu ocazia „Programului national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic”, a continuat si in 2019.

Timp de trei zile, 3-6 septembrie, Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani a fost gazda reuniunii care are ca scop atat perfectionarea specialistilor privind educatia olimpica si sportiva, cat si realizarea analizei activitatilor sportive-cultural-artistice desfasurate de filialele AOR din teritoriu, in primul semestru al anului.

In deschiderea evenimentului sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Solidaritatii Olimpice - departament in cadrul Comitetului International Olimpic, dupa intonarea imnului de stat al Romaniei si al imnului olimpic, George Boroi, secretarul general al COSR le-a urat bun venit celor prezenti, i-a felicitat pentru activitatea desfasurata sub semnul celor cinci cercuri olimpice si i-a invitat sa petreaca patru zile pline de spirit olimpic.

“Prin voi, voluntari pasionati, valorile olimpice - Excelenta, Prietenie, Respect - sunt sadite in inima si mintea copiilor, a adultilor, a generatiilor care descopera ca Olimpismul este o stare de spirit, o forma de educatie, de diplomatie daca vreti”, a spus George Boroi. “Valorile pe care Olimpismul le transmite de generatii sunt aspiratii la care oamenii trebuie sa adere din convingere, iar dumneavoastra sunteti cei care aveti acest rol, de a le arata tuturor celor care se lasa patrunsi, ca viata poate fi mai frumoasa atunci cand reusesti sa depasesti toate obstacolele, cu bine, cu greu, cu succes, cu insucces,  dar continuand sa lupti pentru visul tau! Indiferent cine esti, oriunde te-ai nascut, indiferent de religie, de rasa, olimpismul isi ofera aceasta sansa, sa devii prin propria ta forta, valoare, constiinta si aptitudine, un campion”.

Simona Tabara Amanar, directorul AOR, s-a declarant incantata de reintalnirea cu reprezentantii filialelor AOR. “Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut un an de la numirea mea in fruntea Academiei Olimpice Romane. Sunt fericita ca sunt alaturi de atatia oameni de valoare care promoveaza spiritul olimpic in intreaga tara. Sper ca si de acum inainte sa realizam multe lucruri frumoase si sa petrecem impreuna zile pline si constructive”, a spus conducatoarea AOR.


“Au fost patru zile frumoase dominate de Spiritul Olimpic si de entuziasmul reprezentantilor celor 48 de filiale din tara ale Academiei Olimpice Romane”, a mai spus Simona Tabara Amanar.

“Fiecare dintre cei prezenti s-au implicat in activitatile din timpul Programului fiind extrem de activi. Am participat la numeroase simpozioane, reuniuni sau programe educationale si parca nicaieri nu am remarcat un asa entuziasm si determinare ca aici. Cu totii au fost receptivi la cele prezentate de lectorii si invitatii speciali, iar atmosfera a fost dominata de fair-play si bucuria reintalnirii cu prietenii dragi”.

“Am fost impresionata de excelenta organizare si eforturile depuse de echipa departamentului Educatie Olimpica Sport Scolar si Universitar din cadrul COSR, ca tot evenimentul sa se desfasoare in conditii de inalta clasa”.

“Sunt fericita ca Miscarea Olimpica din Romania are sustinatori atat de devotati, oameni de valoare care implementeaza Valorile Olimpice in special in randul copiilor si tinerilor din intreaga tara”, a concluzionat directorul AOR.


Alte stiri