• Academia Olimpica Romana

Crosul National "Ziua Olimpica"

Prezentare (2017)

Crosul national „Ziua Olimpica” face parte din seria de activitati sportive, educative si culturale reunite sub titulatura de „Luna Olimpica”, desfasurate intre 23 mai si 23 iunie, organizate de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (C.O.S.R.) prin Academia Olimpica Romana (A.O.R.) la nivelul celor 48 de fililale judetene .

Evenimentul Reprezintă pilonul principal al manifestarilor de masa, insemnand un moment de bucurie prin miscare in constiinta iubitorilor de sport din intreaga tara.

In fiecare an, Crosul national „Ziua Olimpica” se desfasoara, la o data cat mai apropiata de data de 23 iunie, intr-un oras desemnat in urma solicitarilor primite de la nivel local din partea filialelor judetene ale A.O.R. Intr-o prima etapa, acestea sunt analizate sub aspectul capacitatii de mobilizare a participantilor, a vizibilitatii publice, a posibilitatilor organizatorice.

Pe baza concluziilor, se propune Comitetului Executiv al C.O.S.R. atribuirea Crosului national filialei A.O.R., respectiv orasului care promite reusita cea mai semnificativa a actiunii.

Dupa obtinerea aprobarii formale, are loc o activitate intensa:

  1. stabilirea zilei de desfasurare;
  2. stabilirea traseului;
  3. selectarea sponsorilor si a partenerilor de eveniment;
  4. eventuala organizare de trasee sau starturi specifice pentru categorii speciale (socio - profesionale sau persoane cu dizabilitati);
  5. stabilirea partenerilor media;
  6. modalitati de publicitate;
  7. notabilitati pe a caror prezenta se poate conta la eveniment (autoritati locale, VIP-uri, sportivi de elita, foste glorii sportive).


Galerie foto

galerie