• Academia Olimpica Romana

Concursul national de literatura si jurnalism sportiv "Un condei numit fair-play"

Descriere (2017)

Data si locul de desfasurare:
 • Faza preliminara: 9 februarie 2017
 • Faza judeteana: pana pe 31 mai 2017
 • Transmitere catre COSR - pana pe 16 iunie 2017
 • Faza nationala - jurizarea lucrarilor: septembrie - octombrie 2017
 • Gala laureatilor: 10 noiembrie 2017, Casa Olimpica - Sala Amfiteatru

Lucrari in concurs: aprox. 3.000 la nivel judetean, 337 calificate la faza nationala.

Acţiunea - ajunsa la cea de-a XVII-a editie - este organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR) in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN) prin intermediul Inspectoratelor Scolare Judetene, si se desfasoara pe 3 sectiuni: Poezie, Proza, Cronica/Reportaj sportiv, la 3 categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani), pentru fiecare dintre acestea fiind acordate: un premiu I, un premiu II, un premiu III si 5 mentiuni. De asemenea, Regulamentul de desfasurare a concursului prevede si un Premiu Special, acordat unui elev care, pe langa valoarea creaţiei literare, este legitimat la un club sportiv.

Premiantii au fost desemnati de un juriu de specialisti format din 6 membri, respectiv: conf. univ. dr. Mina Maria Rusu - Inspector General de limba si literatura romana din cadrul MEN; Mariana Cheroi - profesor de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala nr. 56, Bucuresti; Alexandra Mocanu - profesor de limba si literatura romana la Liceul Teoretic "Al. I. Cuza" din Alexandria, inspector de specialitate la ISJ Teleorman; Stefania Vasilica Duminica - profesor de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala "Prof. Ion Visoiu" din Chitila; Rori Maria Gherghisor - profesor de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala "Prof. Ion Visoiu" din Chitila si Sorin Rusu - redactor sportiv la Digi TV.

Gala laureaţilor concursului national de literatura si jurnalism sportiv "Un condei numit Fair-Play" a avut loc in data de 10 noiembrie 2017, in Sala Amfiteatru din sediul "Casei Olimpice" din Bucuresti.

Castigatorii au primit, in cadrul Galei, 27 de premii si 45 de mentiuni, plus un Premiu special, ce revine concurentului care este si practicant legitimat, in cadrul unui club sportiv. Tuturor laureatilor le-au fost oferite diplome si premii constand in pachete de carti, alcatuite din noutatile editoriale ale momentului. De asemenea, s-au acordat distinctii tuturor profesorilor indrumatori.

Momentele oficiale de inmanare a premiilor au fost completate de evoluţiile muzicale ale micilor interpreţi de la Scoala Gimnaziala de Arta "Iosif Sava"din Bucuresti. Personalitati ale lumii sportive, culturale si artistice au fost invitate sa acorde premiile in cadrul Galei lauretilor.

Printre acestea s-au numarat:
 • Covaliu Mihai (Presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman; campion olimpic la sabie la J.O. de la Sydney 2000, medaliat cu bronz la J.O. de la Beijing 2008, multiplu medaliat la Campionatele Europene si Campionatele Mondiale),
 • George Boroi (Secretar General al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman; medaliat cu argint la Campionatul European de sala la atletism, in proba de 60 m garduri)
 • Arthur Hoffmann (Director Onorific al Academiei Olimpice Romane)
 • Violeta Beclea Szekely (Director de marketing in cadrul COSR; medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000 in proba de 1500m)
 • Ionela Tirlea (Expert marketing in cadrul COSR; medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena din anul 2004 in proba de 400m garduri)
 • Irina Deleanu (presedinte Federatia Româna de Gimnastica Ritmica; medaliata cu bronz la CE de la Goteborg 1990 si bronz CM de la Bruxelles in 1992)
 • Laurentiu Oprea (Inspector de Educatie Fizica si Sport in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Directorul filialei AOR Bucuresti, sector 4)
 • Dorin Stoican (Director filiala AOR Bucuresti sector 1), Sergiu Gârlesteanu (Secretar filiala AOR Bucuresti sector 6).Galerie foto