• Academia Olimpica Romana

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace - 6 aprilie

Descriere (2022)

Încă din 2014, Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este un motiv de sărbătoare exprimat prin organizarea de activități educative dedicate publicului tânăr, derulate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (C.O.S.R.) prin Academia Olimpică Română.


Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este un eveniment care a rezultat, în mod firesc, din rezoluția adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite nr. 67/296 din 23 august 2013. Ea vine să afirme și să confirme importanța pe care forul mondial o recunoaște sportului ca mijloc necesar de comunicare între oameni, ca factor de stabilitate și progres în lume, sub semnul păcii și al cooperării internaționale.


Azi începem seria interviurilor dedicate aniversării Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Timp de 6 zile, vă invităm să descoperiți cum sportul a influențat viețile atât a sportivilor cât și a oamenilor de știință și cultură.

 

Sportivul olimpionic Alexandru Ștefănescu, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing la schi alpin, în probele de slalom şi slalom uriaş, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia acestei zile.

Alexandru Ștefănescu: „Sportul mă face sa mă simt bine. Sportul mă face să simt că trăiesc.”

  

Actrița Dana Rogoz a dialogat online cu istoricul Anita Sterea cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Dana Rogoz: „Sportul e o cale de a comunica foarte bună. Are reguli, disciplină, dar și emoție, are multe lucruri care fac o comunitate sa fie unită”

  

Campioana olimpică Ana Maria Popescu i-a povestit istoricului Anita Sterea, despre importanța educației și disciplinei în viața fiecăruia.

Ana Maria Popescu: „Un campion nu este doar sportivul care urcă pe prima treapta a podiumului, ci fiecare om care nu renunță la visul lui și care își îndeplinește obiectivele.”

Descoperiți mai multe urmărind interviul realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

  

Medicul de medicină sportivă prof. dr. Anca Ionescu în dialog virtual cu istoricul Anita Sterea, despre importanța sportului ca parte a procesului educațional al fiecărui copil și adolescent.


Prof. dr. Anca Ionescu: „Sportul ajută la dezvoltarea armonioasă atât fizică cât și psihică a copiilor și creează deprinderi, o anumită disciplină, educație pentru atingerea scopurilor, o încredere în sine mult mai mare, un respect față de cei din jur, spirit de echipă. Ambele sporturi, atât cel individual cât și cel de echipă contribuie la dezvoltarea unui copil” 

 

Sportivă olimpionică Raluca Strămăturaru, participantă la trei ediții de iarnă ale Jocurilor Olimpice, în proba de sanie, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Raluca Strămăturaru: „Sportul are puterea de a schimba lumea.”

  

Campionul olimpic de tineret Adrian Șulcă, la diciplina judo, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Adrian Șulcă: „Pentru mine, judoul este un stil de viață, sportul care m-a format ca om și ceea ce sunt astăzi.”

  Galerie foto

galerie