• Academia Olimpica Romana

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace - 6 aprilie

Descriere (2022)

Încă din 2014, Ziua InternaÈ›ională a Sportului pentru Dezvoltare È™i Pace este un motiv de sărbătoare exprimat prin organizarea de activități educative dedicate publicului tânăr, derulate de Comitetul Olimpic È™i Sportiv Român (C.O.S.R.) prin Academia Olimpică Română.


Ziua InternaÈ›ională a Sportului pentru Dezvoltare È™i Pace este un eveniment care a rezultat, în mod firesc, din rezoluÈ›ia adoptată de către Adunarea Generală a NaÈ›iunilor Unite nr. 67/296 din 23 august 2013. Ea vine să afirme È™i să confirme importanÈ›a pe care forul mondial o recunoaÈ™te sportului ca mijloc necesar de comunicare între oameni, ca factor de stabilitate È™i progres în lume, sub semnul păcii È™i al cooperării internaÈ›ionale.


Azi începem seria interviurilor dedicate aniversării Zilei InternaÈ›ionale a Sportului pentru Dezvoltare È™i Pace. Timp de 6 zile, vă invităm să descoperiÈ›i cum sportul a influenÈ›at vieÈ›ile atât a sportivilor cât È™i a oamenilor de È™tiință È™i cultură.

 

Sportivul olimpionic Alexandru Ștefănescu, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing la schi alpin, în probele de slalom ÅŸi slalom uriaÅŸ, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia acestei zile.

Alexandru Ștefănescu: „Sportul mă face sa mă simt bine. Sportul mă face să simt că trăiesc.”

  

Actrița Dana Rogoz a dialogat online cu istoricul Anita Sterea cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Dana Rogoz: „Sportul e o cale de a comunica foarte bună. Are reguli, disciplină, dar È™i emoÈ›ie, are multe lucruri care fac o comunitate sa fie unită”

  

Campioana olimpică Ana Maria Popescu i-a povestit istoricului Anita Sterea, despre importanÈ›a educaÈ›iei È™i disciplinei în viaÈ›a fiecăruia.

Ana Maria Popescu: „Un campion nu este doar sportivul care urcă pe prima treapta a podiumului, ci fiecare om care nu renunță la visul lui È™i care îÈ™i îndeplineÈ™te obiectivele.”

Descoperiți mai multe urmărind interviul realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

  

Medicul de medicină sportivă prof. dr. Anca Ionescu în dialog virtual cu istoricul Anita Sterea, despre importanÈ›a sportului ca parte a procesului educaÈ›ional al fiecărui copil È™i adolescent.


Prof. dr. Anca Ionescu: „Sportul ajută la dezvoltarea armonioasă atât fizică cât È™i psihică a copiilor È™i creează deprinderi, o anumită disciplină, educaÈ›ie pentru atingerea scopurilor, o încredere în sine mult mai mare, un respect față de cei din jur, spirit de echipă. Ambele sporturi, atât cel individual cât È™i cel de echipă contribuie la dezvoltarea unui copil” 

 

Sportivă olimpionică Raluca Strămăturaru, participantă la trei ediÈ›ii de iarnă ale Jocurilor Olimpice, în proba de sanie, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia Zilei InternaÈ›ionale a Sportului pentru Dezvoltare È™i Pace.

Raluca Strămăturaru: „Sportul are puterea de a schimba lumea.”

  

Campionul olimpic de tineret Adrian Șulcă, la diciplina judo, i-a acordat un interviu campioanei olimpice Simona Tabără Amânar cu ocazia Zilei InternaÈ›ionale a Sportului pentru Dezvoltare È™i Pace.

Adrian Șulcă: „Pentru mine, judoul este un stil de viață, sportul care m-a format ca om È™i ceea ce sunt astăzi.”

  Galerie foto

galerie