• Academia Olimpica Romana

Crosuri "Ziua Olimpica"

Prezentare (2017)

Pe data de 23 iunie, data la care s-a infiintat Comitetul International Olimpic (C.I.O.) in anul 1894, se celebreaza in intreaga lume „Ziua Olimpica”, proiect desfasurat la nivelul tuturor Comitetelor Nationale Olimpice (C.N.O.).

Din anul 1972 Comitetul Olimpic Roman (actualmente Comitetul Olimpic si Sportiv Roman) s-a alaturat acestei idei, organizand „Saptamana sporturilor olimpice”.

Incepand cu anul 1991, Academia Olimpica Romana (A.O.R.) prin cele 48 de filiale (42 de filiale judetene si Municipiul Bucuresti cu cele 6 sectoare) se ocupa de organizarea anuala a „Lunii Olimpice” in perioada 23 mai - 23 iunie. Sub egida ei se desfasoara diferite actiuni, care au scop principal dorinta de angrenare a unui numar din ce in ce mai mare de participanti in practicarea exercitiului fizic in spirit olimpic.

Cele mai populare si indragite manifestari din „Luna Olimpica” sunt Crosurile „Ziua Olimpica”. Acestea se desfasoara pe distante variabile de la un oras la altul si sunt destinate tuturor categoriilor de varsta: copii, tineri, adulti, varstnici si persoane cu dizabilitati, atat feminin cat si masculin.

In fiecare an, inainte de start, in cadrul ceremonialului olimpic se citeste mesajul presedintelui Comitetului International Olimpic.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana acorda tuturor participantilor la Crosul „Ziua Olimpica” tricouri și medalii „Olympic Day” precum și diplome de participare semnate de presedintele C.I.O.Galerie foto

Galerie foto

Istoric