• Academia Olimpica Romana

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace - 6 aprilie

Descriere (2021)

1. Pentru a sarbatori impreuna 6 Aprilie - Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, Academia Olimpica Romanava invita la o serie de 16 interviuri cu oameni de sport si cultura pentru a descoperi povesti de viata si rolul pe care sportul l-a avut in viata fiecarui intervievat.

Deschidem seria acestor discutii cu campionul olimpic Mihai Covaliu, Presedinte al Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Simona Amanar Tabara, director al Academiei Olimpice Romane este cea care a dialogat cu presedintele C.O.S.R. 

            2. Prezenta Familiei Regale a Romaniei alaturi de Miscarea Olimpica a existat inca de la inceputuri, sustinand constant demersuri pentru promovarea sportului si educatiei fizice la nivel national. Familia Regala a sprijinit fondarea Comitetul Olimpic Roman, in 1914, iar primul presedinte al forului olimpic a fost Principele Carol al Romaniei. In prezent Familia Regala a Romanieise implica activ in promovarea si sustinerea anumitor activitati si structuri sportive la nivel national.

Invitatul nostru de astazi este Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei care a acceptat sa dialogheze cu istoricul Anita Sterea despre importanta sportului in viatasi valorile pe care acesta le promoveaza la nivelul unei comunitati. In incheiere, Alteta Sa indeamna tanara generatie sa priveasca partea pozitiva a realitatii zilei de azi. 

            3. Octavian Morariu este membru C.I.O. pentru Romania din anul 2013. In acelasian a fost ales presedinte al Rugby Europe, functie pe care o detinesiin prezent. Domnul Morariu a fost mereu alaturi de proiectele Academiei Olimpice Romane si a acceptat invitatia de a dialoga cu Simona Amanar Tabaracu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            4. Ana-Maria Branzaeste campioana olimpica dar si un om dedicat cauzelor sociale, sportive sau educationale.Ana-Maria a raspuns cu drag invitatiei de a dialoga cu Simona Amanar Tabara, director A.O.R., despre sport, viata, principii si valori cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace! 

            5. Multipla campioana olimpica la gimnastica, Catalina Ponor a acceptat invitatia de a dialoga cu Simona Amanar Tabara, director A.O.R., despre rolul pe care sportul l-a avut in formarea ei.Interviul a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

6. Domnul Arthur Hoffmann a fost si ramane sufletul Academiei Olimpice Romane. Membru fondator si in prezent director onorific A.O.R., domnul Hoffmann a sustinut permanent educatia olimpica prin proiecte si initiative diverse. Astazi domnul Hoffmann a raspuns prezent la interviul propus de Anita Sterea, istoric, pentru Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, o zi cu dubla semnificatie pentru dumnealui pentru ca este si ziua de nastere. 

            7. Adrian Cioroianu este istoric si profesor la Facultatea de Istorie - Universitatea din Bucuresti. Recent intors din Paris, orasul lui Coubertin, unde a detinut functia deAmbasador-delegat permanent al Romaniei pe langa UNESCO domnul Cioroianu a acceptat invitatia la dialog alaturi de Anita Sterea. Discutia imbinaintr-un mod armonios sportul cu istoria si valorile pe care acestea le promoveaza. 

            8. Atleta Alina Rotaru, vicecampioana la Jocurile Olimpice pentru Tineret in dialog cu Simona Amanar Tabara despre performanta, responsabilitate si sacrificiu cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace.

https://www.youtube.com/watch?v=gitvQeG_FuI

 

            9. Legatura dintre artasi sport a existat inca din Antichitate, de multe ori arena sportiva gazduind spectacole de teatru. Astazi, impreuna cu noi, este indragitul actor Marius Manole care a acceptat invitatia de a povesti alaturi de istoricul Anita Sterea despre sport, emotie, performantasi provocari in lumea de azi. Interviul a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvolatare si Pace. 

            10. Gimnastul Marian Dragulescu a povestit alaturi de Simona Amanar Tabara despre performanta, sacrificiu, munca si dezvoltare personala prin sport. Interviul a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            11. Rector la Universitatea din Bucuresti profesorul Marian Preda a povestit despre sport si societate, rolul fair-play-ului la nivel individual si modalitati de dezvoltare a comunitatilor cu ajutorul sportului.Interviul a fost realizat de Anita Sterea, istoric, cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            12. Campioana olimpica Camelia Potec, presedinte al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern i-a povestit Simonei Amanar Tabara despre cum valorile sportive se integreaza in viata adultului, dar si despre performantasi adapare in ziua de azi. Interviul a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            13. Chris Simion-Mercurian este scriitoare si regizoare dar este si omul care crede in vise care prind aripi. Asa a luat nastere proiectul Grivita 53 - primul teatru privat construit de la zero in ultimele 7 decenii. Chris Simion-Mercurian a acceptat invitatia noastra de a ne povesti cum viata si cariera ei se imbina cu sportul, cum a trecut peste pandemie si mai ales ce inseamna „impreuna” pentru ea. Interviul a fost realizat de Anita Sterea, istoric, cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            14. Schimb intre generatii: gimnasta Larisa Iordache, vicecampioana mondiala, in dialog cu Simona Amanar Tabara, campioana olimpica. Acest interviu a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            15. Campioana europeana la tenis de masaEliza Samaraintr-un dialog cu Simona Amanar Tabaradespre responsabilitate, sperantasi provocari viitoare.Interviul a fost realizat cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. 

            16. In Antichitate, competitiile sportive erau mereu acompaniate de muzica de harpa sau flaut. Astazi alaturi de noi este dirijorul Tiberiu Soare, director artistic la Opera Nationala Bucuresti. Tiberiu Soare a acceptat invitatia de a povesti alaturi de Anita Sterea despre valori universale, disciplinasi maiestrie in activitatile atat sportive cat si culturale. Interviul incheie seria celor 16 interviuri realizate cu oameni de sport si cultura cu ocazia Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace.

Galerie foto

Galerie foto

Istoric