• Academia Olimpica Romana

Despre noi

Rol si misiune

Academia Olimpica Romana (A.O.R.) este o unitate aflata in subordinea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (C.O.S.R.), fara personalitate juridica. Ea este organizata si functioneaza in baza statutului C.O.S.R. si celui propriu elaborate in conformitate cu prevederile si principiile Chartei Olimpice, precum si a dispozitiilor legislatiei nationale. A.O.R. are un caracter social, educativ-cultural-sportiv, umanitar, non-profit, apolitic si non-confesional.

Academia Olimpica Romana isi deruleaza activitatea in teritoriu prin filialele judetene – cate una pentru fiecare judet si Municipiul Bucuresti, precum si in fiecare dintre cele sase sectoare ale acestuia. Activitatea filialelor se efectueaza prin intermediul cercurilor si cluburilor olimpice, structuri de baza ale A.O.R. organizate de catre acestea, care au competenta de a actiona la nivel local, pentru promovarea olimpismului si organizarea de evenimente cultural-sportiv-artistice.

Are rolul de a afirma, dezvolta si promova pe toate planurile ideile generoase ale olimpismului, spiritului si principiilor olimpice in activitatea sportiva din Romania.

Studiaza aspectele istorice, culturale, etice si sociale ale Miscarii Olimpice nationale si mondiale, precum si cele referitoare la Jocurile Olimpice.

Disemineaza spiritul de fair-play, actioneaza impotriva tuturor formelor de discriminare si violenta in sport, precum si impotriva utilizarii substantelor si procedurilor interzise de Codul Mondial Anti-Doping.

Propaga Olimpismul prin programe educationale și de formare, contribuind la educarea, in spiritul idealurilor olimpice, a specialistilor in educatie fizica si sport.

Sprijina activitatea institutiilor consacrate educatiei olimpice si programele culturale in relatie cu Miscarea Olimpica, stimuland activitatea de studiu si cercetare, precum si cea de creatie artistica si literara cu tematica olimpica.

In indeplinirea scopului sau, Academia Olimpica Romana actioneaza pentru mentinerea relatiilor de colaborare cu filialele sale judetene, autoritatile administratiei centrale si locale.