• Academia Olimpica Romana

Concursul national de arte plastice "Jocurile olimpice in imaginatia copiilor"

Descriere (2020)

REGULAMENTUL

CONCURSULUI NATIONAL DE ARTE PLASTICE

(PICTURA, DESEN SI GRAFICA)

„JOCURILE OLIMPICE IN IMAGINATIA COPIILOR”

EDITIA 2020

 

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI
Concursul national de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”, denumit in continuare ”Concursul” este organizat de catre Academia Olimpica Romana (denumit in continuare ”Organizatorul sau A.O.R.”).
Concursul este promovat si sprijinit de catre Comitetul International Olimpic (C.I.O.), Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (C.O.S.R.) prin Academia Olimpica Romana (A.O.R.) si Ministerul Educatiei si Cercetarii (M.E.C.)
A.O.R. este o unitate fara personalitate juridica, aflata in subordinea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (denumit in continuare C.O.S.R.).
Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Concursului (denumit in continuare ”Regulament Oficial”).
Prin participarea la Concurs, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament.
Definitivarea inscrierii prin completarea talonului de inscriere, presupune citirea, luarea la cunostinta si asumarea acestui Regulament de catre participant.

SECTIUNEA 2. PERIOADA DE DESFASURARE A CONCURSULUI
Transmiterea lucrarilor catre C.O.S.R. se va face pana la data de 13 noiembrie
Jurizarea lucrarilor va avea loc la data de 16 noiembrie
Anuntarea castigatorilor se va face online, pe 16 noiembrie pe site-urile www.aor.cosr.ro.si www.cosr.ro, cat si pe contul de facebook al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Academiei Olimpice Romane.
Premiile vor fi trimise castigatorilor prin firma de curierat.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL DESFASURARII CONCURSULUI
3.1. Participantii Concursului
Concursul se adreseaza elevilor din scoli si licee, din unitatile de invatamant artistic si sportiv.
Participantii se pot inscrie la Concurs pe urmatoarele categorii de varsta: 6-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani.


Categorie de varsta
6-10 ani

11-14 ani

15-18 ani

3.2. Conditii de participare
Lucrarile trebuie sa abordeze, sub aspect tematic, spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: excelenta, prietenia, fair play-ul, toleranta, bucuria aflata in efort, echilibrul dintre corp si minte.

Fiecare participant are dreptul sa prezinte o singura lucrare, in tehnica la alegere, pe suport de hartie, respectand formatul STAS A3 sau A4.
Lucrarile care nu abordeaza aspectul tematic propus si dimensiunile mentionate vor fi eliminate din Concurs.
In mod obligatoriu, lucrarile vor fi insotite de talonul de participare (ANEXA nr. 1) care va contine urmatoarele date:

 • numele si prenumele elevului;
 • titlul lucrarii;
 • varsta;
 • clasa;
 • profesorul indrumator;
 • unitatea de invatamant;
 • adresa scolii/liceului;
 • numar de telefon scoala/liceu;
 • numar de fax scoala /liceu;
 • adresa de e-mail scoala/liceu;
 • numar de telefon profesor indrumator;
 • adresa de e-mail profesor indrumator;
 • localitatea si judetul;
 • consimtamantul participantului/reprezentantului participantului minor in vederea participarii la Concurs, precum si cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal conform prezentului Regulament.
3.3. Inscriere
Inscrierea participantilor are loc prin completarea talonului de inscriere atasat prezentului Regulament.

 

3.4. Derularea Concursului
Concursul de arte plastice se inscrie intr-o miscare nationala si internationala de promovare consecventa a spiritului olimpic si a valorilor Olimpismului in randul tinerilor talente din mediul scolar.
Participantii la concurs vor expedia lucrarile catre A.O.R. la adresa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman - Bulevardul Marasti nr. 20 A, sector 1, Bucuresti, cod 011468, pana la data de 13 noiembrie 2020.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA CASTIGATORILOR SI ACORDAREA PREMIILOR
Lucrarile participante vor fi jurizate de catre un juriu de specialitate compus din 6 membri.
In data de 16 noiembrie va avea loc anuntarea castigatorilor online, urmand a se acorda premii pentru fiecare categorie de varsta, respectiv:

 • Locul I (1 premiu);
 • Locul II (1 premiu);
 • Locul III (1 premiu);
 • Mentiuni (10 premii);
 • Premiu Special (1 premiu).
Totodata, cele mai valoroase lucrari vor fi expuse in incinta Muzeului Sportului, pe website-urile C.O.S.R. si A.O.R., pe paginile de Facebook ale C.O.S.R. si A.O.R., in Buletinul Informativ al A.O.R. “Spirit Olimpic”, precum si in alte tiparituri specifice cu scop promotional si de marketing in legatura cu activitatea desfasurata in concordanta cu Statutul COSR (fara scop comercial), implicit de promovare a sustinatorilor miscarii olimpice, nelimitat in tip si spatiu, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE
5.1. Conditii administrative
Organizarea Concursului revine Organizatorului care se va ocupa de buna desfasurare a acestuia.
5.2. Protectia datelor cu caracter personal
Prin inscrierea la Concurs, Participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor personale necesare inscrierii, cu faptul ca au luat la cunostinta de prevederile Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personal prezentat pe site-ul: http://www.cosr.ro/politica-confidentialitate și cele specifice concursului in derulare postate pe site-ul: http://www.aor.cosr.ro.

Lucrarile prezentate in concurs pot constitui baza unor expozitii din tara si strainatate, organizatorul putand sa le utilizeze in scop promotional cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor conform legii.

5.3. Raspundere
Organizatorul si colaboratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru incidentele cu privire la inregistrarea, stocarea, pastrarea datelor cu caracter personal efectuate de catre Inspectoratele Judetene in etapa judeteana.
Orice reclamatie cu privire la modalitatea gestionarii datelor cu caracter personal efectuata de catre Inspectoratul Scolar Judetean in etapa judeteana excede sfera raspunderii Organizatorilor.
Prezentul Regulament va fi pus la dispozitia participantilor la inscrierea in concurs si prin postarea pe site-urile www.cosr.ro si www.aor.cosr.ro.

 

ANEXA nr. 1 la
REGULAMENTUL CONCURSULUI NATIONAL DE ARTE PLASTICE
„JOCURILE OLIMPICE IN IMAGINATIA COPIILOR”


-TALON DE PARTICIPARE 2020-

(de completat cu majuscule si diacritice)

 

Nr. ctr.

Tip informatie

 

1

Numele si prenumele elevului

 

2

Titlul lucrarii

 

3

Varsta

 

4

Clasa

 

5

Profesorul indrumator

 

6

Unitatea de invatamant

 

7

Adresa scolii/liceului

 

8

Numar de telefon scoala/liceu

 

9

Numar de fax scoala/liceu

 

10

Adresa de e-mail scoala/liceu

 

11

Numar de telefon profesor indrumator

 

12

Adresa de e-mail profesor indrumator

 

13

Localitatea si judetul

 

14

Consimtamantul participantului/ reprezentantului minorului in vederea participarii la Concurs, precum si cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal conform Regulamentului si Politicii de Confidentialitate postate pe site-urile http://www.cosr.ro/politica-confidentialitate si http: // www.aor.cosr.ro

 

 

 Galerie foto

galerie