• Academia Olimpica Romana

Stiri

28 februarie 2019 Simona Tabara Amanar, director al Academiei Olimpice Romane a prezidat in premiera prima sedinta a Consiliului de Conducere al AOR

Simona Tabara Amanar, numita anul trecut director al Academiei Olimpice Romane (AOR), a prezidat in premiera sedinta Consiliului de Conducere al AOR, prima dintre cele trei intalniri anuale ale conducerii Academiei.

“A fost prima mea participare la intalnirea cu cei care conduc destinele Academiei Olimpice Romane si am fost pe de-o parte emotionata, iar pe de alta bucuroasa ca sunt inconjurata de atati oameni de valoare”, a spus Simona Tabara Amanar. “Impreuna cu echipa de profesionisti cu care este o placere sa colaborez imi voi folosi intreaga experienta acumulata ca vicepresedinte al Federatiei Romane de Gimnastica pentru a duce la indeplinire toate planurile pe care le-am discutat”.

In cadrul reuniunii a fost aprobat atat planul de activitati al Academiei pe anul 2019 cat si noua structura a Consiliului de Conducere al AOR. De asemenea, au fost discutate directiile strategice de actiune ale AOR pe anul in curs, obiectivele care trebuie atinse prin implementarea educatiei olimpice la nivel national si mai multe sugestii referitoare la dezvoltarea sistemului educational olimpic.

Alaturi de Arthur Hoffmann, director onorific al AOR, din Consiliul de Conducere al AOR mai fac parte:

 1. Simona TABARA AMANAR – director
 2. Diana BIRTALAN, director Departament Educatie Olimpica Sport Scolar si Universitar (DEOSSU) – secretar
 3. Maria BALEANU, expert Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) – responsabil Comisia I - „Organizatorica”
 4. Radu FRUNTES, director filiala AOR Brasov – responsabil Comisia II – „Educatie si cultura olimpica”
 5. Alina MOANTA, decan Facultatea de Educatie Fizica si Sport – Universitatea Nationala de Educatiei Fizica si Sport, Bucuresti  – responsabil Comisia III – „Cercetarea si documentarea fenomenului olimpic”
 6. Pierre de HILLERIN, director (cu delegatie) Academia Olimpica de Excelenta – responsabil Comisia IV - „Formare, perfectionare specialisti în domeniul Miscarii Olimpice”
 7. Daniela CALUGARU, reprezentant Ministerul Educatiei Nationale (MEN) – membru
 8. Alin CATALIN PAUNESCU, reprezentant MEN – membru
 9. Ana Maria SINTIE, consilier superior, din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului  – membru
 10. Anita STEREA, istoric – membru
 11. Condorita TASE, expert COSR – membru

Alte stiri