• Academia Olimpica Romana

Stiri

21 martie 2019 Academia Olimpica Romana implineste 28 de ani de la infiintare

In urma cu 28 de ani, pe data de 21 martie 1991,  Adunarea Generala a Comitetului Olimpic Roman (COR) a decis infiintarea Academiei Olimpice Romane (AOR), un organism fara personalitate juridica  menit sa promoveze pe toate planurile, in activitatea sportiva din Romania, ideile olimpismului, precum si spiritul si principiile olimpice.
Proiectul, sustinut de fostul lider al Comitetului International Olimpic Juan Antonio Samaranch, a fost demarat de
Lia Manoliu, presedinte COSR de la acea vreme, impreuna cu personalitati marcate ale sportului romanesc Mihaela Penes, Emil Ghibu, Ion Matei, Teodor Roibu, Arthur Hoffmann si Octavian Vintila. Inca de la inceput, AOR a functionat in baza statutului forului olimpic national si al celui propriu, elaborate in conformitate cu prevederile si principiile Chartei Olimpice, precum si a dispozitiilor legislatiei nationale.
Gratie caracterului sau social, educativ-cultural-sportiv, umanitar, non-profit, apolitic si nonconfesional, la AOR au aderat, benevol, cadre didactice, personalitati sportive, specialisti in domeniul sportului de performanta si din alte domenii de activitate care concura la stiinta sportului, din intreaga tara.
In prezent, AOR numara
48 de filiale in toata tara si coordoneaza intreaga Miscare Olimpica din Romania.
In zi aniversara, Simona Amanar, directorul AOR, a transmis multumiri pentru implicare tuturor iubitorilor de sport, colaboratorilor din teritoriu si sustinatorilor Miscarii Olimpice din Romania.


Alte stiri