• Academia Olimpica Romana

Stiri

1 august 2019 "Ziua Olimpica" la Sirnea, 23 iunie 2019

Intr-un decor de basm, la poalele muntilor Piatra Craiului, in localitatea brasoveana Sirnea, cea de-a XXXVII- a editie a “ZILEI OLIMPICE”  a fost sarbatorita, pe parcursul a doua zile, cu entuziasm de iubitori de sport si cultura olimpica din toata regiunea. 

In prima zi, copiii au participat mai intai la intrecerile sportive din cadrul concursului sportiv-cultural-artistic “Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III”, iar apoi, au raspuns intrebarilor pe teme olimpice adresate de profesorul Radu Fruntes, sufletul manifestarilor de la Sirnea. Pentru toti participantii la “Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III”, desfasurat sub deviza “Invinge-te pe tine insuti”, COSR a oferit dulciuri si bauturi racoritoare.

In ziua urmatoare, 49 de biciclisti au participat la traditionala cursa desfasurata pe distanta Brasov – Sirnea si în jur de 400 de iubitori de sport de toate varstele au urcat la “Monumentul Eroilor” pentru a se alinia la startul Crosului “Ziua Olimpica” Sirnea 2019, eveniment organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) –  prin Academia Olimpica Romana (AOR) si AOR Filiala Brasov, impreuna cu  partenerii locali - Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Brasov, Primaria Comunei Fundata, Asociatia Pro Sirnea – Fiii si prietenii Branului si Scoala Gimnaziala Sirnea.

Aprinderea Flacarii Olimpice - la Muzeul “Nicolae Fruntes” si spectacolul oferit de cinci vestale imbracate in albastru, galben, negru, verde, rosu (culorile celor cinci cercuri olimpice), au adus pe Arena Olimpica din Sirnea crampeie din atmosfera unor intreceri olimpice, iar programele artistice sustinute de grupul ,,Eftimos” din  Brasov si ansamblurile folclorice “Astra Junior “ din Sacele si “Amadeus” din Zarnesti au inveselit asistenta.

Invitati de onoare la evenimentele din acest an au fost Simona Tabara Amanar, directorul AOR, si Maricica Puica, medaliata cu aur la 3.000 m si cu bronz la 1.500m, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 1984, care i-au premiat pe castigatorii Crosului “Ziua Olimpica” Sirnea 2019, si le-au oferit medalii si diplome “Olympic Day” tuturor celor care au trecut linia de sosire la finalul cursei de ciclism. Surpriza acestei editii a reprezentat-o maratornistul George Cojocaru, care a parcurs aceasta distanta in alergare cu o torta olimpica in mana, fiind deschizator de partie al plutonului de ciclisti. Sosirea pe arena olimpica din Sirnea s-a facut pe acordurile Odei Bucuriei “Bucurati-va, am invins!”.

COSR a oferit premii ocupantilor primelor trei locuri la toate cele cinci categorii de varsta: 7-10ani, 11-14 ani, 15-18 ani, 19-30 ani si Open (+30 ani) – atat la feminin cat si la masculin. In cadrul unei festivitati de premiere care a avut loc la Caminul Cultural din Sirnea, cei care au urcat pe podium au fost recompensati cu seturi de badminton, pantofi sport, mingi de baschet, rucsaci si tricouri.

Cele 14 scolile participante au primit un album “100 de ani de olimpism in Romania” si cate o minge de fotbal si una de volei, ca suport didactic pentru orele de educatie fizica si sport.


Alte stiri