• Academia Olimpica Romana

Stiri

24 septembrie 2019 Sesiuni Internationale ale Academiei Internationale Olimpice

1. Academia Internationala Olimpica (A.I.O.) a organizat la Olympia (Grecia), cel de-al XXVI-lea Seminar International pentru Studii Olimpice destinat absolventilor de studii postuniversitare. Acesta s-a desfasurat in perioada 8-30 mai 2019. Tema principala dezbatuta de participanti a fost: Jocurile Olimpice si Miscarea Olimpica: Trecut, Prezent si Viitor - o analiza din perspective istorice, filosofice si sociale”. Ca tema speciala: „Diplomatia olimpica si pacea”.

Dl Saftel Mihaita Alin, asistent universitar in cadrul UNEFS Bucuresti a luat parte la acest Seminar.

2. Academia Internaționala Olimpica (AIO) a desfasurat cea de-a XV-a Sesiune Internationala pentru Directori sau Presedinti de Academii Nationale Olimpice in perioada 10–17 mai a.c.. Tema principala din acest an a fost:  „Diplomatia olimpica si Pacea”, iar ca tema speciala „Pacea si educatia ca parti ale Educatiei Olimpice”.

Reprezentantii Romaniei la aceasta sesiune au fost: doamna Elena Moruzov – director AOR Tulcea, expert superior la Compartimentul Sport din cadrul D.J.S.T. Tulcea si domnul profesor doctor Titel Iordache – director AOR Ilfov; inspector de educatie fizica si sport si activitati extrascolare in cadrul I.S.J. Ilfov.

3. In perioada 1 – 15 iunie a.c. Academia Internationala Olimpica (A.I.O.) va organiza în Olympia, Grecia, cea de-a 59-a Sesiune Internationala pentru Tineri Participanti. Tema principala pentru toate evenimentele A.I.O. din acest an a fost „Diplomatia olimpica si pacea”, iar tema specifica a sesiunii supusa discutiilor a constant in  „Diplomatia olimpica: Cum pot sporturile olimpice sa joace un rol pozitiv in diplomatia internationala.

Fiecare Academie Naționala Olimpica a trimis o fata și un baiat cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani. Astfel, reprezentanta din acest an a Academiei Olimpice Romane a fost dra Deliu Denisa Sabina Emilia – asistent Cabinet Președinte C.O.S.R.

4. Cea de-a XIII-a Sesiune Internationala pentru profesori de la facultati de educatiei fizica si sport a avut loc in perioada 1–7 iulie a.c tot la Olympia, in Grecia. Tema  sesiunii a fost: „Diplomatia olimpica si Pacea”, iar ca tema speciala „Armistitiul olimpic ca un mijloc educational pentru pace”.

Cel care a reprezentat Romania la aceasta sesiune a fost dl Marius Stoicescu  – lector universitar in cadrul UNEFS Bucuresti.


Alte stiri