• Academia Olimpica Romana

Concursul national de literatura si jurnalism sportiv "Un condei numit fair-play"

Protectia datelor cu caracter personal (2020)

PREVEDERI SPECIFICE PRIVIND

UTILIZAREA SI PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

PENTRU ORGANIZAREA CONCURSULUI

„UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY”

EDITIA 2020

 

 

Prin inscrierea la Concurs, Participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor personale necesare inscrierii, cu faptul ca au luat la cunostinta de prevederile Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personal prezentat pe site-ul: http://www.cosr.ro/politica-confidentialitate și conditiile concursului in derulare postate pe site-ul:  http:// www.aor.cosr.ro.

 

Lucrarile prezentate in concurs pot constitui baza unor expozitii din tara si strainatate, organizatorul putand sa le utilizeze in scop promotional cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor conform legii.

Participantul autorizeaza in mod expres Organizatorul sa foloseasca si sa reproduca orice material sau declaratie audio-video continand imagini de pe timpul desfasurarii Concursului si in cadrul festivitatii de premiere. De asemenea, participantii sunt de acord ca toate materialele din timpul Concursului precum si cele din cadrul festivitatii de premiere sa fie publicate pe retelele oficiale de socializare ale Organizatorului si ale partenerilor precum si mentionarea castigatorilor in anuarul AOR si alte asemenea publicatii.

 

Participantii sunt de acord ca datele personale de identificare sunt colectate in scopul participarii, premierii, prezentarii si diseminarii Concursului.

 

Concursul poate fi inregistrat in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate (in special prin fotografii, inregistrari video etc.), in orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internationala, in orice scop, inclusiv in scop de publicitate si comercial. Prin urmare, fiecare participant acorda in mod explicit Organizatorului, persoanelor imputernicite de catre Organizator si beneficiarilor (in special parteneri comerciali) permisiunea de a inregistra si de a reproduce, pe orice tip de suport, in orice format, respectiv de a reproduce si reprezenta, fara nicio remuneratie, de nicio natura, numele, vocea, imaginea, si informatii referitoare la activitatea desfasurata in timpul desfasurarii Concursului, inclusiv la evenimentul de decernare a premiilor.

 

Fiecare participant acorda Organizatorului si partenerilor acestuia, permisiunea, in scopul efectuarii de campanii de promovare si de marketing in legatura cu activitatea desfasurata in concordanta cu Statutul C.O.S.R. (fara scop comercial), implicit de promovare a sustinatorilor Miscarii Olimpice, nelimitat in timp si spatiu, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor. In acest sens, are dreptul: 

  • de a face orice modificari, adaugari sau suprimari pe care le considera necesare pentru a se utiliza imaginea sa, in conditiile definite mai jos;
  • de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnaturi, expresii, sloganuri, legende, marci, semne distinctive, informatii legale, efecte vizuale si, in general, in orice utilizare in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate.
 

Pentru minori, acest consimtamant este dat sub conditia ca drepturile si interesele lor sa nu fie lezate de catre parintii acestora, de catre ocrotitorii legali (parinte, tutore etc.) si-au exprimat acordul pentru inscrierea in concurs. Participantul garanteaza ca imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate. Organizatorului, beneficiarilor sai si persoanelor imputernicite le este interzisa in mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii in orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob si, mai mult, in general este interzisa orice utilizare care aduce atingere demnitatii participantului.

 

Participantii sunt informati si accepta neconditionat ca imaginea lor, inregistrata de catre reprezentantii oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibila pe site-ul COSR si/sau AOR si pe platformele de socializare.

 

Categoriile de date prelucrate:

Academia Olimpica Romana (AOR), unitate aflata in subordinea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), in calitate de Operator, prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal: numele si prenumele, sexul, data nasterii, nationalitatea, numarul de telefon mobil, tara si orasul de domiciliu, e-mail, imaginea foto/video, statica sau in miscare.

 

 

Scopul si modalitatea de prelucrare a datelor

Datele sunt colectate de catre A.O.R. in momentul in care va inregistrati la Concurs prin formularul de inregistrare. Datele personale furnizate de catre fiecare participant prin intermediul formularului de inregistrare vor fi pastrate in format electronic/fizic. Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie in vederea inregistrarii participantilor la Concurs si organizarea corespunzatoare a acestuia.

Rezultatele fiecarui participant vor fi de asemenea inregistrate, pastrate, prelucrate si publicate in vederea crearii clasamentului, crearii unei arhive si tiparirii personalizate a rezultatelor pe diplome.

 

Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esentiale pentru organizarea Concursului. Prin urmare, in cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza inregistrarea in concurs. Prin inregistrare, participantul consimte la inregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale in scopurile descrise la acest paragraf.

 

 

 

Dezvaluirea datelor personale

A.O.R. nu dezvaluie datele dumneavoastra personale niciunei terte parti, cu exceptia situatiei cand exista o obligatie legala in acest sens, la cererea autoritatilor sau cand apreciem ca este necesar in vederea investigarii, prevenirii sau pentru a actiona impotriva unor situatii potential ilegale.

 

Securitatea datelor personale

A.O.R. a implementat masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dumneavoastra personale impotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvaluirilor neautorizate.

 

Drepturile dumneavoastra

Aveti urmatoarele drepturi in conformitate cu prezentul Regulament si conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR): (i) Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor; (ii) Dreptul de a accesa datele personale pe care le detinem despre dumneavoastra; (iii) Dreptul de a rectifica datele pe care le detinem, in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete; (iv) Dreptul de a fi uitat, adica dreptul de a ne solicita stergerea datelor personale detinute; (v) Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor personale; (vi) Dreptul la portabilitatea datelor, adica de a fi transferate catre o alta organizatie.

 

 

In cazul in care doriti sa reclamati modalitatea de gestionare a datelor dumneavoastra, va rugam sa contactati A.O.R. la adresa de email la adresa dpo@cosr.ro sau in scris la adresa: Bucuresti, sector 1, Bd. Marasti, nr. 20. Vom analiza sesizarea dumneavoastra si vom colabora pentru rezolvarea problemei. Este posibil sa va solicitam dovezi ale identitatii.

 

Actualizarea datelor

Puteti revizui, corecta, actualiza sau sterge datele personale printr-o solicitare in acest sens, la datele de contact de mai sus.

 

Daca in continuare considerati ca datele dumneavoastra nu sunt gestionate corect conform legii, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, unde puteti depune o plangere.

 

 

5.3. Raspundere

Organizatorul si colaboratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru incidentele cu privire la inregistrarea, stocarea, pastrarea datelor cu caracter personal efectuate de catre Inspectoratele Judetene in etapa judeteana.

Orice reclamatie cu privire la modalitatea gestionarii datelor cu caracter personal efectuata de catre Inspectoratul Scolar Judetean in etapa judeteana excede sfera raspunderii Organizatorilor.Galerie foto

galerie