20 DE ANI DE ACTIVITATE
English French

Regulament literatura

Laureati 2012

Lucrari premiate 2012

Juriu 2012

Laureati 2011

Lucrari premiate 2011

Juriu 2011

Laureati 2010

Lucrari premiate 2010

Juriu 2010

Laureati 2009

Lucrari premiate 2009

Juriu 2009

Juriu 2008

Laureati 2008

Meci de sah

Juriu 2007

Laureati 2007

Viata

Galerie Foto

Regulament 2013

 

"UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY"

Concurs national de literatura si jurnalism sportiv

Art. 1.Concursul de creatie literara se inscrie intr-o miscare nationala de promovare consecventa a spiritului olimpic si a valorilor olimpismului in rândul tinerelor talente din mediul scolar. Sunt invitati sa participe elevii din scoli si licee, inclusiv unitati de invatamant artistic si sportiv.

Art. 2. Concursul este promovat si sprijinit de catre Comitetul International Olimpic, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana si Ministerul Educatiei Nationale.

Art. 3. Se poate participa la una din cele 3 sectiuni: poezie, proza (fictiune) si cronica/reportaj sportiv, pe urmatoarele categorii de varsta:
- 7 – 10 ani;
- 11 – 14 ani;
- 15 – 18 ani.

Lucrarile care nu se incadreaza in prevederile regulamentare vor fi excluse din competitie.

Art. 4. Conditii de participare:
4.1. Lucrarile trebuie sa abordeze ca subiect spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: toleranta, fair-play, non-violenta, bucuria aflata in efort, respectul fata de ceilalti, echilibrul dintre corp si minte.
4.2. Se admite o singura lucrare pentru fiecare participant, doar la una dintre sectiunile mentionate.
4.3. Lucrarile nu trebuie sa depaseasca 5 coli de hartie format A4 (21/30 cm). Ele vor fi insotite obligatoriu de catre talonul de participare, cu toate datele completate: numele si prenumele participantului, titlul lucrarii, sectiunea pentru care a optat, unitatea de invatamant: telefon/fax, clasa/ varsta, orasul/judetul si numele profesorului indrumator.
4.4. Lucrarile nu se returneaza participantilor. Toate drepturile de copyright apartin Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Art. 5. Concursul se desfasoara in doua faze: judeteana si nationala.
5.1. Faza judeteana se desfasoara pana in luna mai a anului in curs.
5.2. Fiecare Inspectorat Scolar Judetean va desemna un juriu care sa cuprinda inspectorul/metodistul de limba si literatura romana, inspectorul educativ si pe cel de educatie fizica si sport, care va stabili castigatorii la cele 3 sectiuni, pe fiecare categorie de varsta.
5.3. La incheierea operatiunilor de jurizare si clasificare, Inspectoratul Scolar Judetean va expedia un numar de maximum 30 de lucrari (cate 10 pentru fiecare categorie de varsta) pe adresa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman – Bd. Marasti nr. 20 A, sector 1, Bucuresti, cod 011468 pana in data de 15 iunie a anului 2013.
5.4. Faza finala se va desfasura in luna octombrie a anului in curs.

Art. 6. Se vor acorda premii la fiecare sectiune, pe fiecare categorie de varsta astfel:
- 1 loc I;
- 1 loc II;
- 1 loc III;
- 5 mentiuni.
Se acorda un Premiu special unui participant care este legitimat la un Club Sportiv Scolar, care a obtinut performante sportive, indiferent de categoria de varsta la care a participat.

Art. 7. Cele mai valoroase lucrari premiate vor fi publicate pe pagina web a C.O.S.R. si in Buletinul Informativ al Academiei Olimpice Romane "Spirit Olimpic" numai daca textul printat pe hartie este insotit si de o varinta pe suport electronic (CD sau email pe adresa C.O.S.R.).

Talon de participare