• Academia Olimpica Romana

Concursul national de literatura si jurnalism sportiv "Un condei numit fair-play"

Editia 2018 (2018)

Laureatii celei de-a XVIII-a editii a concursului national de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play” au fost premiati in cadrul unei gale care a avut loc la Casa Olimpica, din Bucuresti, sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Premiile au fost oferite de medaliatii olimpici Simona Tabara Amanar, Ionela Tirlea, Laura Carlescu Badea si alte personalitati ale lumii sportive si culturale romanesti.

Evenimentul este sustinut, in fiecare an, de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN) prin intermediul Inspectoratelor Scolare Judetene.

Concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), la urmatoarele sectiuni: Poezie, Proza si Cronica-Reportaj, pentru fiecare din acestea fiind acordate: un premiu I, un premiu II, un premiu III si cate 5 mentiuni. Premiul Special se acorda unui sportiv legitimat la un Club Sportiv, indiferent de sectiunea si categoria de varsta la care a participat.

De la fazele judetene au fost promovate pentru faza nationala  315  lucrari provenite de la 101 unitati de invatamant din 23 de judete (Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Covasna, Dolj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Salaj, Suceava, Teleorman, Valcea, Vaslui, Vrancea) si Municipiul Bucuresti.

Juriul, prezidat de catre prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, i-a avut in componenta pe Alexandra Mocanu (profesor de limba si literatura romana  la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria si inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman), Stefania Vasilica Duminica (profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Rori Maria Gherghisor (profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Sergiu Gârleșteanu (profesor de educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala nr. 197 din București) si Sorin Marian Rusu (jurnalist sportiv la TV Digi Sport).

Simona Tabara Amanar, directorul AOR, a multumit tuturor celor prezenti pentru implicare si a remarcat continuitatea si popularitatea de care se bucura acest concurs. „Este prima mea participare in calitate de director al Academiei Olimpice Romane la concursul Un condei numit Fair-Play si sunt extrem de emotionata si bucuroasa ca exista atatia copii talentati care iubesc sportul. Sper sa continuam traditia si sa dam posibilitatea elevilor sa-si exprime in scris dragostea pentru sport si fair-play si in anii urmatori. Lucrarile acestei editii sunt deosebite ca si autorii lor pe care ii asteptam cu lucrari cel putin la fel de valoroase si la concursul de anul viitor”, a spus Simona Tabara Amanar.

Evenimentul a fost completat cu momentele artistice oferite de elevii Scolii Gimnaziale de Muzica nr. 1 „Iosif Sava” din Bucuresti.Galerie foto

galerie